Anchetat de DNA, Alin Popoviciu are toată susţinerea lui Robu în cursa pentru şefia CJ Timiş

472

Co-preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, se abţine de la orice comentariu asupra listei candidaţilor pentru Consiliului Judeţean Timiş, care îl dă competitor pentru funcţia de preşedinte a CJT pe Alin Popoviciu, liberal cercetat de DNA pentru corupţie.

„Candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, ca şi candidatul la funcţia de primar al Timişoarei, au nevoie de o validare la nivel naţional. Propunerea filialei este Alin Popoviciu. Punct! Eu nu fac niciun comentariu asupra acestei liste. Eu, ca preşedinte, nu am dreptul să fac vreun comentariu asupra ei. Aceştia sunt candidaţii pe care i-a dorit Biroul Politic Judeţean la CJT, în această ordine. Prin urmare toţi au susţinerea mea”, a declarat Nicolae Robu, co-preşedintele PNL Timiş.

Pentru a fi candidatul PNL la Consiliul Judeţean Timiş, Alin Popoviciu, mai trebuie să treacă un prag. Liberalul cercetat de DNA va fi verificat şi de Comisia de Integritate a PNL de la nivel la naţional. Însă şansele ca acesta să nu fie validat sunt mici, spun surse din PNL Timiş.

„Noi avem nişte criterii de integritate, există o Comisie de Integritate la nivel naţional şi aceasta analizează toate propunerile. Dacă există o problemă, comisia va spune acest lucru. Dacă totul e vorbă şi dacă nu se susţin acuzele aduse (n.r. la adresa lui Popoviciu), dacă nu e nicio contradicţie cu criteriile de integritate, atunci comisia va spune şi acest lucru”, a mai spus Robu.

Alin Popoviciu este cercetat penal de DNA în dosarul închirierii ilegale a spaţiilor de la Aeroportul Internaţional Timişoara către firma pe care o controla împreună cu Constantin Ostaficiuc, la preţuri mult mai mici decât cele de pe piaţă, creând un prejudiciu aerogării de 240.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ