Anchetă la Penitenciarul Timișoara după sinuciderea lui Marcel Lepa. „Deținuții se pot spânzura, dacă asta doresc”

507

Sinuciderea lui Marcel Lepa în penitenciar nu putea fi preîntâmpinată, consideră Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Într-o declarație pentru Radio Timișoara, Sorin Dumitrașcu a declarat că angajații penitenciarului nu aveau cum să preîntâmpine fapta.

“Deținuții au în cameră cearșafuri, pături, nici nu pot sta fără, deținuții au în cameră haine. Deținuții se pot spânzura, dacă asta doresc, cu orice. Sigur că, atunci când avem informații că aceasta ar fi intenția, sunt supravegheați ceva mai intens însă nici nu se poate sta 24 de ore din 24 cu ochii pe un anume deținut. Dacă un deținut își dorește asta, la fel ca orice om de altfel, poate să o facă. Nimeni nu poate împiedica la modul real pe cineva să se sinucidă dacă asta dorește să facă”, spune Sorin Dumitrașcu.

În urma decesului, va urma o anchetă, mai spune Sorin Dumitraşcu.

“Va fi sesizat Parchetul. La fiecare deces în penitenciar, indiferent de motivele aparente, este sesizat procurorul care răspunde de penitenciar. Se fac verificări în cauză, iar procurorul decide în funcție de ceea ce a constatat după care se urmează procedura tipică pentru oricare deces”, spune Sorin Dumitrașcu.

Marcel Lepa a fost găsit spânzurat în penitenciar, în această dimineață.

 

LĂSAȚI UN MESAJ