Anchetă la o școală din vestul țării! Ce s-a întâmplat

134

Poliția a deschis miercuri un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cu privire la faptă, în cazul incidentului petrecut la o școală generală din Deva, unde o parte din tencuiala tavanului s-a desprins în timpul unei ore de curs.

Profesoara care preda la clasă, la momentul incidentului, a fost rănită ușor de resturile desprinse din tavan, fiind nevoită să primească îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Deva.

“Poliția a demarat cercetările în acest caz, sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Sunt cercetate circumstanțele în care a avut loc incidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

El a arătat că, în urma acestui incident, au mai fost sesizate Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

Peste 300 de elevi care învață în clasele I-VIII la Școala generală nr.6 din municipiul Deva au fost mutați miercuri într-un alt spațiu de învățământ, după ce o bucată de tencuială din tavanul unei săli de clasă s-a desprins și a căzut la pământ în timpul unei ore de curs.

“A fost un incident care a avut loc în timpul unei ore de Limba română. O bucată din tencuială, cu un diametru de circa un metru și jumătate, s-a desprins din tavan și a căzut în partea din față a clasei, aproape de tablă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, Cristina Bauman.

Școala generală nr.6 face parte din Colegiul Tehnic ‘Dragomir Hurmuzescu’, unitatea școlară dispunând de patru spații destinate procesului de învățământ. De aceea, conducerea școlii a decis ca elevii care studiau la școala generală să fie mutați într-un spațiu, unde vor învăța pe două schimburi, în cursul acestei săptămâni.

În paralel, va fi pregătit un alt spațiu al școlii, unde elevii se vor muta de săptămâna viitoare, ceea ce va permite ca orele de curs să revină la un singur schimb.

“Cursurile au fost reorganizate, iar părinții au fost informați despre soluția găsită. Elevii vor învăța pe două schimburi până la sfârșitul săptămânii. Începând de săptămâna viitoare, elevii vor face cursuri într-un alt spațiu, ceea ce va permite revenirea la un program normal”, a explicat Cristina Bauman.

Primăria Deva a trimis la fața locului o echipă de specialiști care a verificat starea sălilor de clasă, stabilindu-se ca toate spațiile în care sunt crăpături să fie reparate în cel mai scurt timp.

sursă: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ