ANAF vine peste tine dacă stai în chirie. Controale masive!

5206

Dragoş Doroş, preşedintele ANAF, a vorbit miercuri seara, într-o Ediţie specială la TVR1, despre controalele care vor urma la oamenii care stau în chirie.

Şeful Fiscului a explicat că în cazul chiriilor nedeclarate vorbim de evaziune fiscală şi a precizat că instituţia pe care o conduce se va concentra în perioada următoare pe acest tip de evaziune. Doroş a subliniat că procesul va fi unul în doi paşi – mai întâi se va duce o campanie de informare a proprietarilor, iar apoi se vor face controale.

„E un fenomen pe care l-am observat. Primul pas este că am pus la punct o campanie de informare. Vrem să vorbim cu administratorii de bloc, să informăm proprietarii, să ştie la ce să se aştepte în caz că nu declară. Vom merge în controale și vom sancționa acolo unde este cazul. Nu a fost un focus pentru noi. Acum, proprietarii care obţin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas e informarea, al doilea pas e controlul”, a zis șeful ANAF.

Sursa: dcnews.ro

1 COMENTARIU

  1. .. de parca la chiriasi ar fi problema.mergeti in plm la aia ce aia ce au bogatii si averi si nu au cum sa justifice ce au, dar la aia nu nergeti ca va mituiesc bine.Nespalatilor, va bateti joc de orice, sunteti animale !! Huuaaa

LĂSAȚI UN MESAJ