ANAF pune tunurile pe o anumită categorie de contribuabili, în 2019

742

ANAF se va concentra în acest an pe marii contribuabili, pe multinaţionale, pentru că trebuie să se ocupe de companiile ce recurg la optimizări fiscale pentru a diminua plăţile de impozite către stat, a declarat duminică la Antena 3 Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

„Nu mici agenţi economici sunt problema, trebuie să cheltuim resursele pentru a vedea exact ce se întâmplă în economie”, a spus ministrul.

Teodorovici a oferit exemplu unei companii reale, dar pe care nu a numit-o, sucursală a unei firme nerezidente, care a achiziţionat bunuri, servicii şi proprietate intelectuală de la societăţi afiliate, la preţuri supraevaluate, plătind 105 milioane de euro în loc de 83 de milioane de euro. Prejudiciul de 22 de milioane de euro ar fi însemnat un plus de 3,5 milioane de euro impozit la stat.

Un alt exemplu a fost al unei bănci care a plătit dobânzi supraevaluate de 7 milioane de euro băncii mamă, valoarea prejudiciului fiind de 1 milion de euro.

Teodorovici a vorbit şi de firme mamă care obligă sucursalele locale să ţină conturile la anumite bănci sau să cumpere doar o anumită marcă de maşină.

„Vom trimite controale şi dacă se vor constata astfel de fapte, vom reveni cu decizii de impozitare şi vor plăti”, a spus Teodorovici.

Citește mai mult pe mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ