ANAF nu se joacă! Au venit primele impuneri de la fisc

6239

ANAF a început să trimită contribuabililor români deciziile de impunere anuală, pentru ultima dată, a declarat la Antena 3 ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Plăţile trebuie să se facă până la sfârşitul lui martie 2019, dacă plata se face în acest an până în decembrie se aplică o reducere de 10%. Cei ce au spaţiu virtual vor fi notificaţi online, iar ce nu au spaţiul virtual deschis vor fi notificaţi pentru ultima oară în scris, a spus ministul.

Eugen Teodorovici a anunţat în repetate rânduri o restructurare financiară al cărei mecanism urma să fie finalizat în cursul lunii octombrie.

Măsura urma să fie aplicată atât companiilor private, cât şi celor de stat, precum şi persoanelor fizice, iar cadrul de aplicare trebuia să fie adoptat într-un act normativ, cum ar fi o ordonanţă de urgenţă. „Pentru restanţele din ultimii cinci ani, la CAS şi CASS, pe care ANAF-ul le-a lăsat să treacă, netrimiţând acasă decizia de impunere, din omisiune, din alte motive, până la final de octombrie finalizăm pe cei cinci ani, ce are de dat statului şi, pentru că statul nu a avut rol activ în acest sens, la fel, obligaţia de plată va fi martie 2019, dar, dacă plătesc mai devreme, până în decembrie, să acordăm un discount de minim 10%, 10-15%, pentru că statul a greşit, deşi legea spune în termen de 60 de zile de la emitere”, declara la finele lunii septembrie Teodorovici, potrivit stiripesurse.ro.

sursa: www.capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ