Americanii au și ei România lor! Cum arată satul ascuns între dealurile întunecate video

346

În nord-estul Statelor Unite, între dealurile întunecate din Pennsylvania, comitatul Meyersdale, există un sat-fantomă care poartă numele de România.

Vechi de aproape 140 de ani, România nord-americană este în prezent o relicvă prinsă în maşina timpului, produs al unei profunde crize demografice.

În prezent, în sătuc mai trăiesc doar 20 de oameni. Peisajul rural abundă în case abandonate, înăuntrul cărora obiectele au rămas neclintite, exact ca în ziua în care locuinţele au fost părăsite, încremenite într-un „muzeu viu” al prafului, singurătăţii şi ferestrelor sparte.

Aşezarea, rezultat al unui proiect de exploatare minieră, a fost înfiinţată în secolul XIX de către un industriaş putred de bogat pe nume Philip Roman.

Satul nu duce lipsă şi de „mrejele” unei mitologii locale. La bursa zvonurilor istorice, poveştile despre sinucideri, incendii misterioase şi ritualuri vrăjitoreşti sunt adânc înrădăcinate în memoria colectivă a generaţiilor care au trăit sub acoperişurile acestui loc crepuscular.

sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ