Amenzi și avertismente de la pompieri pentru două spitale importante din vestul țării

30

Pompierii din Cara-Severin au făcut controale ample la cele mai mari unități sanitare din județ. Au fost verificate Spitalul Județean Reșița și Spitalul Municipal Caransebeș. Au fost descoperite mai multe nereguli, ce s-au lăsat cu amenzi și avertismente.

La Spitalul Județean Reșița nu au fost începute demersurile pentru construirea propriului serviciu pentru situații de urgență și ușile saloanelor sunt subdimensionate, așa încât pacienții nu pot fi evacuați cu paturi. Țevile de refulare ale hidranților sunt neconforme, iar accesul autospecialelor de stingere a incendiilor nu se poate face la secția ATI din cauza unor copaci. De asemenea, prizele din saloane sunt insuficiente. O veste bună este că nu au fost înregistrate creșteri peste nivelul admis de 23,5% al oxigenului. Pentru aceste nereguli, unitatea sanitară a fost amendată cu 2.500 de lei și a primit 3 avertismente.

La Spitalul Municipal Caransebeș instalația de hidranți de incendiu interiori este nefuncțională. Mai exact, hidranții sunt neechipați, nu sunt verificați periodic, iar apa nu are presiune suficientă. Nici aici nu există un serviciu privat pentru situații de urgență. Accesul utilajelor ISU nu eset posibil la una din fațade din cauza copacilor și a unor materiale de construcții depozitate necorespunzător. Unitatea sanitară nu a solicitat, deci nu are, autorizație de securitate la incendiu. Mai mult, pompierii au detectat nivelul de oxigen mai mari decât cele permise.

La Spitalul din Caransebeș au fost descoperite imporvizații la instalația electrice: cabluri suspendate, becuri suspendate de conductori electrici, conductori electrici neizolați în doze de legătură fără capac. ISU Caraș-Severin a dat o amendă de 500 de lei și patru avertismente.

LĂSAȚI UN MESAJ