Amenzi la ordinea zilei pentru bicicliști, în lipsa unui regulament de circulație și a indicatoarelor pentru vehiculele cu două roți

386

În continuare, cerşetorii şi bicicliştii ne dau bătaie de cap, la Timișoara. Parcă ar fi dat iama în poliţiști sau acum, din cauza acestor călduri infernale, e posibil ca aceștia să fi coborât prin subteranele oraşului, după cum îmi zicea un amic: „să îşi termine cele şapte clase primare plus profesionala ca să primească şi diagonala”, fiindcă nici urmă de astfel de indivizi.

Cerşetorii şi bicicliştii nu au dispărut însă, încurcând în continuare pietonalele şi circulaţia prin pieţe. Imaginile vorbesc de la sine, ca să nu mai spună cineva că se minte în presă. Dar nu v-aţi întrebat de ce? Foarte simplu. NU EXISTĂ UN REGULAMENT DE CIRCULAŢIE AL BICICLETELOR. Unde sunt semnele de circulaţie? Unde sunt indicatoarele? Sau fiecare circulă cum îl taie capul cu mopedul, placa, bicicleta şi mai nou cu trotineta cu motor.

Haideţi să încercăm să fim serioşi şi să revenim cu picioarele pe pământ, trăgându-ne capul din nori, că prea aerieni suntem, să ne mai gândim şi la pietoni, dar şi la copii, iar poliţia nu are decât să îşi facă meseria, aşa cum trebuie. Să nu dea doar amenzi ci şi regulamente, indicatoare şi semne de circulaţie, şi nu în ultimul rând, să instituie EXAMEN pentru a circula cu bicicleta, care, în cele din urmă, tot vehicul e.

Se pare că nici cerşetorii n-au dispărut din orașul de pe Bega, iar unii, sincer să fiu, PUT. Dar PUT ÎNGROZITOR. Şi îi întâlneşti unde nu te aştepţi: în piaţa 700, la Spitalul Militar, în Piaţa Traian, în Piaţa Sf. Gheorghe și multe, multe alte locații!

LĂSAȚI UN MESAJ