Amenzi drastice pentru posesorii de câini, la Timișoara!

415
Timișorenii se plâng că deținătorii de câini nu respectă legea. Oamenii au făcut zeci de sesizări la Poliția Locală, care a început să împartă amenzi. Au fost sancționați toți proprietarii de câini care i-au plimbat fără lesă sau botniță, în cazul celor agresivi sau de talie mare, și care nu au adunat dejecțiile în urma acestora.
”În ultimele luni, au fost aplicate un număr de 88 sancțiuni contravenționale proprietarilor de animale de companie de pe raza municipiului Timișoara care nu au respectat prevederile legale, incluzând aici și situațiile în care unii proprietari de animale, în special de câini, îi lasă liberi pe stradă sau în parcuri, punând în pericol integritatea celor care frecventează zonele respective”, aflăm de la polițiștii locali.
De exemplu, zilele trecute în parcul de pe str. Orșova, la locul de joacă, unde trei tineri care dețineau un câine de talie mare l-au lăsat să alerge prin parc punându-i în pericol pe copii și pe părinții sau bunicii acestora. Oamenii au sesizat polițiștii locali, care i-au sancționat contravențional pe cei trei.
Poliția Locală atrage așadar atenția posesorilor de animale de companie să respecte legislația în vigoare pentru a evita astfel sancționarea cu amenzi drastice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.