Amenzi de peste 150.000 de lei în bazarele de pe strada Brâncoveanu. Ce nereguli s-au descoperit

109

În perioada, 12-19.12.2017, echipe de specialitate din cadrul Inspecției de prevenire, au desfășurat activități de control privind apărarea împotriva incendiilor, la operatorii economici din zona Brâncoveanu.

În urma acestor controale, au fost verificați 16 operatori economici, fiind constatate 42 de nereguli, pentru care s-au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, dintre care 26 de avertismente și 16 amenzi contravenționale în cuantum de 151.000 de lei.

Printre neregulile constatate au fost lipsa autorizației de securitate la incendiu, exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice, căile de evacuare îngustate prin amplasarea de materiale (manechine, confecții textile, încălțăminte, etc), care reduc lățimea liberă de circulație.

,,Totodată, având în vedere faptul că la nivelul județului Timiș își desfășoară activitatea peste 15000 de operatori economici și instituții, ținem să precizăm că ISU Timiș a desfășurat controale în această zonă și înainte de incendiul din data de 10.12.2017. Astfel, de la începutul anului 2017, s-au controlat un număr de 6 operatori economici din zona Brâncoveanu, dintre care 2 operatori economici în imobilul incendiat, fiind constatate 16 deficiențe privind apărarea împotriva incendiilor, pentru care s-au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, din care 3 amenzi în cuantum de 5.500 lei și 13 avertismente.

O particularitate a controalelor de prevenire în această zonă o constituia faptul că, în momentul în care inspectorii de prevenire intrau într-un obiectiv, ceilalți operatori economici își sistau activitatea și părăseau imobilul, astfel nu puteau fi verificați mai mult de doi operatori economici într-o zi.”, transmite ISU Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ