Amenzi de aproape 200.000 de lei din cauza ambroziei

93

Tot mai mulți timișoreni se plâng că suferă din cauza ambroziei care a împânzit orașul. Poliția Locală a intensificat verificările pe linia identificării terenurilor pe care proprietarii le-au lăsat în paragină, nu le îngrijesc și nu le cosesc, aplicând notificări cu termene cât mai urgente de soluționare și sancțiuni proprietarilor acestor terenuri.

De la începutul verii, polițiștii locali au aplicat 127 sancțiuni contravenționale, în valoare de 194.000 lei.

”Polițiștii locali efectuează acțiuni pe această linie pentru a-i determina astfel pe proprietari să ia măsurile de cosire până în perioada de înflorire a plantelor care produc alergii cetățenilor punând astfel în pericol sănătatea populației. Conform Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, Poliția Locală nu are atribuții pentru aplicarea de sancțiuni contravenționale. Totuși, pentru a preveni apariția acestei plante, sunt aplicate sancțiuni conform HCL 371/2007 pentru neîntreținerea și necosirea buruienilor pe terenurile deținute, fiind sesizată totodată comisia constituită la nivelul Prefecturii spre competentă soluționare”, transmite Poliția Locală.

Edilul șef a spus și că ia în calcul aplicarea situației de ugență pentru ca angajații primăriei să poată intra pe terenurile private unde există ambrozie pentru a le curăța. Persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care dețin sub orice formă. Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 1.500 și 2.500 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ