FOTO. Amenințare teroristă la Gara de Nord București și pe Aeroportul Henri Coandă! Se fac verificări

550

În aceasta seară, la ora 17.40, pe numărul unic de urgență 112 a fost primită o amenințare din partea unui individ care pretindea că a instalat recipiente cu gaz de luptă toxic (sarin) la aeroportul Henri Coandă și la Gara de Nord, transmite presa centrală.

Conform procedurilor în vigoare, la aeroport s-a constituit comitetul de criză, care a analizat situația și a decis măsuri în consecință, privind efectuarea unor verificări suplimentare în terminalul de pasageri.

Programul curselor aeriene, ca de altfel întreaga activitate pe aeroport, nu au fost afectate.

UPDATE 1

Activitatea feroviară în gara de nord se desfășoară normal în acest moment.

”Trupele speciale fac acum verificări în urma apelului primit pe numărul de urgență”, a declarat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

UPDATE 2 Bărbatul care a amenințat că Aeroportul Coandă și Gara de Nord vor sări în aer, arestat

Procurorii DIICOT au reușit să îl prindă pe cel care a anunțat, marți seara, la 112, că a amplasat două bombe în București, în Aeroportul Henri Coandă și în Gara de Nord. Bărbatul a fost prins în Ploiești și predat autorităților din Brașov, pentru că acestea îl căutau deja pe suspect.

”În fapt s-a reţinut că la data de 29 ianuarie 2019, ora 18:13, inculpatul P.C. a apelat serviciul 112, recomandându-se ca fiind Said ben Laden, comunicând că în zona Gării de Nord din Bucureşti şi în zona Aeroportului Henry Coandă se află două recipiente cu gaz SARIN care vor sări în aer.

În urma controlului pirotehnic efectuat de către Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române, în cele două locuri în care s-a anunțat că ar fi fost amplasate, s-a constatat că amenințarea nu se confirmă”, a transmis DIICOT Brașov.

Bărbatul este acuzat că a mai anunțat că vor sari în aer obiective importante după ce el ar fi amplasat bombe.

”La data de 18.04.2018, în jurul orei 17.50, bărbatul a apelat S.N.U.A.U. 112, afirmând că se află în posesia unei cantităţi de material explozibil pe care intenţionează să-l detoneze în Piaţa Unirii din Bucureşti.

La data de 16 noiembrie 2018, ora 23.35, acesta a apelat S.N.U.A.U. 112, comunicând operatorului că în două ore un avion al unei companii aeriene va exploda pe aeroportul Otopeni”, aflăm din rechizitoriul procurorilor.

Vă amintim că marți seara autoritățile din București au intra în alertă după ce suspectul a anunțat că a amplasat bombe cu sarin în Gara de Nord și în Aeroportul Otopeni. Trupele speciale au verificat fiecare centimetru pătrat al gării și aerogării, dar nu au găsit nimic. Traficul aerian și cel feroviar nu au fost afectate.

foto – CFR S.A.

LĂSAȚI UN MESAJ