Amenda pentru discriminare primită de Nicolae Robu va fi atacată în instanţă

140

Amenda de 10.000 de lei încasată de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pentru discriminarea din tramvaie va fi atacată în instanţă. Edilul şef susţine că sancţiunea este abuzivă şi că nu merita să o primească, aşa că nici nu vrea să o plătească.

„S-a prezentat greşit. Nu e o amendă personală, ci instituţională. O vom ataca în instanţă. Noi suntem în această ţară împărţiţi în două categorii: unii care fac şi unii care amendează pe cei ce fac. Sunt nişte conţopişti care nu au făcut în viaţa lor nimic, care nu înţeleg realităţile, dar îşi arată muşchii amendând orbeşte. Ce minte are un om care nu pricepe că a schimba tramvaiele într-un oraş durează ani de zile? Nimeni nu poate scoate peste noapte zeci de milioane de euro pentru a-şi schimba parcul de tramvaie. Noi am fi meritat să fim amendaţi dacă nu am fi făcut nimic”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul se laudă că măcar în Timişoara, în primul său mandat, s-a făcut câte ceva. De fapt au fost modernizate două tramvaie din 60. Dar planurile sună bine.

„Noi avem deja două tramvaie prevăzute cu rampe, avem deja alte 12 date în modernizare care vor fi gata pe parcursul acestui an şi care şi ele sunt prevăzute cu rampe. Pentru anul 2017 alte 14 tramvaie vor fi trimise la modernizare şi intenţionăm şi să cumpărăm tramvaie noi, pe fonduri europene, pe exerciţiul 2014 – 2020, care va porni la un moment dat pentru România, şi vom cumpăra 10 – 15, câte putem. Toate aceste eforturi ar fi trebuit luate în considerare de cei de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Nu cred că e firesc să procedeze aşa cum au făcut-o. Probabil au salarii mai mari decât mine şi vor mai multe bonusuri în funcţie de amenzile pe care le aplică”, a adăugat Robu.

Din păcate, toate cele aproape 60 de tramvaie care circulă în Timişoara au fost construite în anii 70 şi nu sunt accesibile persoanelor cu handicap pentru că nu au rampe şi nici infrastructura din staţiile RATT nu îi ajută pe cei în scaun cu rotile să ajungă la uşile mijloacelor de transport în comun.

Citiți și:

Tramvaiele Timişoarei discriminează. De vină este Nicolae Robu

LĂSAȚI UN MESAJ