Amendă de 10.000 de lei aplicată de DSP societății de apă pentru conducta plină de pene din lemn din Hațeg

113

SC Apa Prod SA Deva a fost amendată cu 10.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, pentru lucrările de reparații neconforme la conducta de alimentare cu apă a orașului Hațeg. Asta, după ce în spațiul public au apărut imagini cu conducta plină găuri astupate cu pene din lemn.

DSP a fost în teren și a constatat că: „O portiune de aproximativ 500 de metri din conducta supraterana prezinta numeroase orificii care au fost remediate de operator prin obturare cu dopuri din lemn. DSP nu a fost anuntata cu privire la interventiile efectuate de operator asupra retelei de apa”.

Autoritățile susțin că din punct de vedere al caliătății apei care ajunge la consumatorii din Hațeg nu ar exista probleme.

„(…) Nu s-au constatat neconformitati ale valorilor pentru parametrii analizati. S-au verificat buletinele de analiza a apei din cadrul monitorizarii de audit pentru ultimele 6 luni. Nu s-au constatat neconformitati. La ora controlului, operatorul a demarat procedura de inlocuire a conductei pe portiunea deteriorata de 500 m.

SC Apa Prod SA Deva a fost sanctionata contraventional conform HG nr.857/2011, cu amenda in valoare de 10.000 lei”, a informat DSP Hunedoara.

Sursa: ziardehunedoara.ro

2 COMENTARII

  1. Pai mai bine cu banii aia ii obligabsa schimbe conducta. Ce folos o amenda?! Problema e veche ca sunt atatea dopuri. In mod normal dopurile sunt o solutie temporara si corecta, nu afecteaza calitatea apei.

LĂSAȚI UN MESAJ