Amenajări de parcuri, locuri de joacă şi agrement, în Timişoara

979

Aflat la începutul celui de-al doilea mandat, primarul Nicolae Robu, continuă proiectele începute şi promise din anii anteriori. Acesta a anunţat că în această vară vor începe lucrări de amenajare de noi parcuri, locuri de joacă, dar şi la prima bază de agrement cu terenuri de sport şi bazine.

Prima zonă atacată de autorităţi este Calea Girocului. Pe marginea bulevardului Liviu Rebreanu, Primăria Timişoara a identificat două parcele de teren unde promite că va amenaja parcuri şi locuri de joacă. Un teren este în apropierea cartierului Soarelui, iar cel de-al doilea în preajma fabricii AEM.

„Este un spaţiu verde, dar neamenajat. Vom face o amenajare încât să aibă o valoare de întrebuinţare. Suntem şi în curs de a identifica o parcelă care nu e în litigiu din terenul foarte extins cuprins între bulevardul Liviu Rebreanu în zona AEM. O porţiune, nemarcată de repere, nelocalizată, aparţine Primăriei. Va trebui să parcurgem toată procedura pentru a şti exact ce porţiune este a Primăriei, să facem dezmembrarea şi să amenajăm şi acolo un parc”, a declarat primarul Timişoarei.

De asemenea, edilul-şef le promite, în continuare, locuitorilor din cartierul Lipovei că vor beneficia în curând de o bază de agrement complexă. Aceasta nu va fi însă gata decât anul viitor. Ea va conţine două bazine, unul în interior şi unul în aer liber, teren de tenis, de fotbal, de baschet şi de handbal, dar şi un parc cu spaţii de joacă pentru copii.

„Vreau să-i asigur pe locuitorii din Lipovei că vom face tot ce s-a promis acolo. Acum avem terenul. Ani de zile nu am putut face nimic pentru că terenurile de acolo nu sunt ale Primăriei, am rezolvat problema de proprietate pe un teren şi vom face această amenajare, dar numai în 2017 vom avea lucrarea gata. Depinde de cum vor decurge procedurile de achiziţie publică”, a spus Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Mirific, dar astept momentul cand voi avea voie sa ma plimb prin parc cu cainele si cu bicicleta…. Pana atunci, e ca si cum n-ar fi!

LĂSAȚI UN MESAJ