20.3 C
Timișoara
luni 25 septembrie 2023

Amenajări budget friendly: cum poţi amenaja livingul cu doar câteva piese

EvenimentAmenajări budget friendly: cum poţi amenaja livingul cu doar câteva piese

Camera de zi este una dintre cele mai importante încăperi ale unei case. Este locul în care te poţi bucura de o mulţime de activităţi, de la a urmări serialele preferate şi până la momente de distracţie alături de familie sau prieteni. Pentru a avea un living fără cusur, primitor şi aerisit, nu ai nevoie de o mulţime de piese de mobilier. Mai mult, camera de zi se poate amenaja cu un buget mic său mediu, fără prea multe bătăi de cap.

Descoperă cum poţi să îţi amenajezi camera de zi cu doar câteva piese de bază:

Renunţă la colţar

Colţarul este o alegere foarte inspirată pentru camera de zi, însă trebuie să ştii că există şi alte opţiuni, care să ofere o amenajare completă şi budget friendly. Poţi înlocui colţarul cu două canapele de două sau trei locuri, pe care să le aşezi fata în faţă. De obicei, canapelele cu două locuri au preţuri prietenoase şi poţi găsi o mulţime de modele confortabile.

Dacă îţi doreşti soluţii pentru a transforma rapid camera de zi în dormitor, atunci caută canapele de mici dimensiuni, dar extensibile. În cazul în care living-ul este de dimensiuni reduse, două canapele aşezate fata în faţă este posibil să ocupe prea mult loc. Poţi opta pentru o canapea de trei locuri, confortabilă şi extensibilă, pe care să o aşezi în centrul camerei.

Păstrează câteva decoraţiuni speciale

O amenajare budget friendly nu înseamnă că trebuie să renunţi la decoraţiuni. Păstrează câteva obiecte de decor speciale în camera de zi, care să se potrivească perfect cu stilul de design pe care l-ai ales. Printre cele mai ieftine şi frumoase soluţii se număra vazele cu flori naturale, ramele foto şi tablourile. Dacă îţi place să creezi, atunci poţi chiar tu să pictezi sau să desenezi şi să înrămezi rezultatul.

Că living-ul să nu arate kitsch fereşte-te de flori artificiale şi de tablouri cu mesaje motivaţionale, în special cele cu fonturi ţipătoare sau extravagante.

Înlocuieşte mobila de living cu etajere

Mobila de living este necesară deoarece oferă atât un aspect plăcut camerei, cât şi spaţiu de depozitare. Cu siguranţă vei avea câteva obiecte de depozitat în living, fie că este vorba despre câteva obiecte decorative, cărţi sau lucruri de uz casnic. Dacă nu vrei o mobilă de living prea încărcată, poţi alege modele minimaliste. O mobilă de living cu câteva etajere şi o comodă TV este perfectă pentru o amenajare budget friendly, uşor de pus în practică. Vei putea folosi etajerele pentru decoraţiuni, cărţi, dar şi pentru cutii de depozitare.

În plus, cu cât alegi mai puţine corpuri de mobilier, cu atât îţi va mai uşor să asamblezi mobila şi vei economisi timp preţios. O etajera se poate monta în câteva minute, iar o comodă TV în cel mult o oră sau două.

Scoate în evidenţă piesele mici, dar esenţiale

Există piese de mobilier mici, dar importante pentru amenajarea camerei de zi pe care le poţi evidenţia plăcut. Cel mai bun exemplu este măsuţa de cafea. Vei avea nevoie de o măsuţă de cafea în living, fie pentru a servi o băutură sau o gustare, fie pentru a depozita mici obiecte, precum revistele. Alege un model care să întregească decorul şi care să îţi inspire o stare de bine. Vestea bună este că găseşti măsuţe de cafea la preţuri prietenoase atât online, cât şi în magazinele de profil.

Alege o paletă de culori potrivită

Nu ai nevoie de prea multe piese de mobilier pentru a avea un living de nota zece, însă ai nevoie de culorile potrivite pentru o amenajare reuşită. Evită să foloseşti prea multe culori foarte închise sau ţipătoare. Mai degrabă, axează-te pe nuanţe pământii şi foloseşte câteva mici accente de culoare.

Nu rata promoţiile Genius ale zilei!

Trucurile de mai sus te pot ajuta să ai o cameră de zi perfectă, fără să cheltui sume mari de bani. Foloseşte-le ca inspiraţie şi decorează-ţi living-ul exact aşa cum ai visat.

 

 

Alte subiecte :

Ultima mare întreprindere de succes din Timișoara, rămasă pe picioare din epoca comunistă, se află pe buza dezastrului! Societatea are, în prezent, datorii de...

DIICOT Timișoara a scăpat de mega-dosarul devalizării fabricii AEM după ce a constatat că faptele de competența DIICOT s-au prescris. Pentru delapidare și înșelăciune,...

„Prima vilă furată de pe Bulevardul Loga se întoarce în proprietatea Timișoarei” spune primarul Fritz

Primarul Dominic Fritz a anunțat că vila istorică de pe C.D. Loga 52 a fost recâștigată de Primăria Municipiului Timișoara și...

Citește și :