Ambulanțele unui spital județean din vestul țării fac „naveta” la un tomograf privat. Cel al unității sanitare este defect

825

Pacienții Spitalului Județean de Urgență sunt puși pe drumuri, iar, din cauza tomografului vechi, care se tot strică. De aproape o lună, bolnavii care au nevoie de această investigație sunt obligați să meargă fie la Hunedoara, fie la Petroșani, dar cele mai multe drumuri sunt făcute la tomograful privat, de la Deva.

Conform ziardehunedoara.ro, tomograful Spitalului Județean din Deva s-a defectat de mai bine de 30 de zile, iar situația ar putea să mai dureze încă de trei ori mai mult timp. „S-a ars tubul. A fost folosit excesiv. Tubul se strică o dată pe an, cel puțin, din cauza utilizării excesive. Toate spitalele trimit urgențe, mulți trimit și fără să fie investigați la ei, chiar dacă au CT. S-a stricat în decembrie, la jumătatea lunii. S-a demarat procesul de achiziție, s-a luat legătura cu spitalele care au (computer tomograf – n.r.) și medici cu competență pe CT, respectiv Hunedoara și Petroșani, dar și în privat. Încercăm să asigurăm… Ținând cont că va fi achiziționat prin licitație deschisă, va mai dura încă vreo trei luni”, a spus Daniela Roșca, managerul SJU Deva, citată de aceeași sursă.

În ultimii ani, computerul tomograf de la spitalul din Deva s-a tot stricat. Cel mai mult, pacienții nu au putut beneficia de el în 2016, atunci când tomograful a fost defect timp de jumătate de an.

LĂSAȚI UN MESAJ