Altfel de târg de Crăciun la Dumbrăviţa-video

191

Sub directa coordonare a Primăriei Dumbrăviţa şi a Centrului de Zi din localitatea timişană, împreună cu Centrul de Asistență Socială și Cercetare a Interacțiunii Copil-Părinte (CASCICOP), în parteneriat cu Departamentul de Asistență Socială (DAS) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) au organizat în weekendul ce tocmai a trecut evenimentul cu scop caritabil ”Un Altfel de Târg de Crăciun”.

În proiectul ce tocmai s-a derulat “Implica-te şi schimbă destine”, sub egida CASCICOP, au participat producătorii locali, iar un număr de peste 40 de mămici de la Academia Mămicilor din Timișoara au participat în calitate de voluntari.

“ Academia mămicilor din Timişoara, este un proiect în al unui ONG, în cadrul UVT . Am început cu conferinţe şi seminarii adresate părinţilor, despre educaţia parental, fiindcă ne dorim să venim cu informaţie de calitate şi permanent, unde colaborăm cu specialişti, toate activităţile noastre sunt sub formă de voluntariat. La UVT avem în fiecare lună un eveniment gratuit conferinţă, seminar, Workshop, în care ne dorim să informăm părinţii correct cu ajutorul specialiştilor noştri. Acţiunile sunt caritabile, prin care vrem să oferim oamenilor educaţie socială, să înveţe să se împlice în acţiuni de acest gen, unde şi cum”, a spus unul dintre voluntari.

De la târg fiind şi perioada sărbătorilor de iarnă, vizitatorii au putut cumpăra ornamente și decorațiuni de Crăciun, cărticele senzoriale pentru copii, plastilină handmade, produse cosmetice, prăjituri, dar nu au lipsit nici ateliere pentru copii.

Au avut loc şi donaţii atât din partea expozanțiilor cât și a participanților, la final strângându-se suma de 3283 de lei, urmând ca din banii respective să se cumpere alimente pentru masa de Crăciun ce vor ajunge la peste 100 de copii din familii defavorizate, ce trăiesc la limita subzistenței.

Mihaela Păunescu

Preluat Dumbrăviţa TV

 

LĂSAȚI UN MESAJ