Alte șase TIR-uri cu peste 100.000 de kilograme de deșeuri, oprite la granițele din vestul țării

33

Poliţiştii de frontieră din Oradea, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Arad, nu au permis intrarea în ţară a șase mijloace de transport încărcate cu peste 100.000 de kilograme de deșeuri, constând în textile, plastic, carton și haine second-hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

”Poliţiştii de frontieră din Borș și Vărșand au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a șase automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii textile, plastic, carton și haine second hand de la diferite societăți comerciale din Italia, Belgia, Suedia, Germania și Austria pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General București și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu textile, plastic, carton și haine second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege”, a transmis Poliția de Frontieră.

În vehicule erau transportate 100.950 de kilograme de deşeuri.

LĂSAȚI UN MESAJ