Alo! Cetățeanul?! Dar din Kosovo se poate migra în România? Întreb și eu…

287

Poliţiştii de frontieră au depistat doi cetăţeni din Kosovo care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Pe 7 martie, în jurul orei 16:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Imediat, patrulele de supraveghere din cadrul aceluiaşi sector împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au intervenit şi reţinut persoanele în cauză in apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele de sex masculin, cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani, sunt cetăţeni din Kosovo, care au declarat că intenţionau să ajungă în România şi s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi cetăţeni Kosovo urmând sa fie predaţi unei echipe operative din cadrul Centrului pentru Cazare şi Solicitanţi de Azil Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ