Alina Gorghiu, îndemn către timişeni: „Să vină la referendum”! VIDEO

847

Se apropie cu paşi repezi eventuala dată de organizare a referendumului cerut de preşedintele Klaus Iohannis legat de anticorupţie. Luni se va dezbate acest subiect în cadrul Parlamentului şi se aşteaptă avizul pozitiv pentru organizarea scrutinului.

Liberalii susţin acest referendum şi spun că, cu ajutorul parlamentarilor, acesta ar putea avea loc în luna martie.

„PNL îl susţine (n.r. referendumul) fără niciun fel de ezitare. Aşteptăm să vedem că avizul Parlamentului va fi unul pozitiv şi fac un apel la timişeni: aşa cum au ieşit în stadă să apere regulile democraţiei, aşa să meargă şi la referendum”, a declarat Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş.

PNL susţine, de asemenea, adoptarea, în Parlament, a ordonanţei 14, cea care ar abroga ordonanţa 13, cea care a declanşat protestele de stradă începute în urmă cu 11 zile.

„A fost o criză politică ce a durat destul de mult, dar nu s-a terminat. Ea poate lua sfârşit numai dacă majoritatea parlamentară va veni de urgenţă în Parlament şi să adoptăm Ordonanţa 14. Prin adoptarea ordonanaţei de abrogare devine practic istorie un derapaj mare de la normele statului de drept, o barbaie juridică pusă la cale de Executivul PSD.

Abrogarea ordonanţei 13 nu va opri însă protestele de stradă, oamenii fiind decişi să se manifeste până când Guvernul Grindeanu îşi va da demisia.

LĂSAȚI UN MESAJ