Alina Dumitru a devenit vicepreședinte de onoare al ACS Judo Phoenix Timișoara

79

Alina Dumitru, campioana olimpică de la Beijing, a primit titlul de vicepreședinte de onoare al ACS Judo Phoenix Timișoara, club care a organizat turneul European Champion Club Cup pentru sportive sub 15 ani. Diploma și medalia personalizată, realizată de sculptorul Bogdan Nueleanu, i-au a fost înmânate de Laurențiu Jurcă, președintele clubului bănățean, la conferința de presă premergătoare turneului European Champion Club Cup U15.

„European Champion Club Cup este adresat sportivilor sub 15 ani, aspect deosebit de important, pentru că aceasta este vârsta la care mulți renunță la judo. Și eu am avut la sală copii la vârsta asta și nu am avut cum să-i țin. Eu m-am apucat de judo la 12 ani, dar abia peste doi ani am început să înțeleg judo-ul. Un cantonament efectuat la Băile Herculane mi-a schimbat viața, după acel moment au început să apară și rezultatele” s-a destăinuit campioana olimpică Alina Dumitru, cea care, în prezent, este antrenor la CSA Steaua București.

Sala Polivalentă din Moșnița Nouă a găzduit sâmbătă, 9 noiembrie 2019, European Champion Club Cup, eveniment sportiv organizat în premieră mondială de ACS Judo Phoenix Timișoara, împreună cu Primăria și Consiliul Local Moșnița Nouă. 16 magnifice judoka ale României au învins selecționatele din Germania și Ungaria, ca apoi să învingă în marea finală și selecționata Serbiei. Așadar, România a terminat pe locul I, urmat de Serbia, Germania și Ungaria.

Echipa României a fost reprezentată de Team Phoenix, alcătuită din Veronica Oltean, Brianna Sperlea, Daliana Popescu, Anamaria Preda, Maria Oană, Mirela Cojocariu, Alexandra Boroș, Lavinia Bălan, Carolina Szabó, Amelia Paven, Alexia Birtu, Anamaria Tuduce, Georgia Oană, Kriszta Orosz, Roxana Mărgarit, Diana Banu și Timea Vlad.

Echipa câștigătoare a fost răsplătită cu un premiu de 1.000 de euro, cei de pe locul secund, cu 700 de euro, în timp ce cluburile de pe locurile 3 și 4 s-au ales cu câte 400 de euro.

„Mulțumesc frumos campioanei noastre olimpice Alina Dumitru că a crezut în noi, în acest proiect! Prezența ei, cu o zi înainte de competiție, la antrenamentul fetelor și încurajările transmise, le-a dat încredere și o atitudine de învingătoare. Mulțumesc frumos întregii echipe pentru toate eforturile depuse împreună, antrenorului Sebastian Rus, secretariatului competiției Cristina Szabo, Beatrice Mercado și Asociația Junior Sport, oficialităților prezente la competiție, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș și Florin Bucur, primarul din Moșnița Nouă, localitatea care a găzduit concursul, în frumoasa sală polivalentă. Tot respectul și față de sponsori, mai ales pentru Sorin Supuran și Eugen Supuran, oameni care au fost nelipsiți de lângă tatami, admirând fiecare luptă. Nu în ultimul rând mulțumim frumos tuturor părinților și întregii familii Judo Phoenix pentru implicarea lor în acest proiect” – a declarat Laurențiu Jurcă, președintele clubului ACS Judo Phoenix Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ