Alin Nica și-a lansat programul de administrare județeană împreună cu primarii liberali de orașe VIDEO

61

Pentru a accede la conducerea Consiliului Județean Timiș, candidatul liberal Alin Nica își atrage simpatiile populației dar și pe ale colegilor de partid prin conferințe în aer liber din cele mai circulate piețe ale orașului.

Azi la amiază, pe o căldură apăsătoare, umbra de lângă Palatul Baroc a fost foarte căutată. În deschidere, Nica a lansat oficial o broșură destul de consistentă ce reprezintă programul său de administrare a județului.

Pe hârtie totul pare impecabil. Candidatul ne asigură că și în realitate programul este perfect realizabil cu ajutorul echipei la care va apela. Pentru a întări cele spuse, Nica s-a înconjurat de primarii din partidul său din toate orașelor din județ dar și de candidații din orașele ce încă nu au liberali la conducere. Dar, oricum, în trei săptămâni și la Recaș și Lugoj tot liberalii vor câștiga spun candidații optimiști.

„Timișul la nivel european” este numele programului format din opt capitole principale ce ocupă nu mai puțin de 104 pagini.

Nu sunt doar idei generale ci un fel de carte de căpătâi a dezvoltării județene. „… vreau să ducem împreună Timișul la nivel european. Pentru că avem mulți elevi care își încep în curând școala în condiții improprii, care încă nu au toalete în școli sau pensionarii care nu au apă și canalizare în case, comune încă neracordate la reteaua de gaz, oamenii care încă se chinuie să meargă pe drumuri neasfaltate, nu putem spune că trăim cu toții într-un județ european. Putem fi încrezuți, putem să ne batem cu pumnul în piept, să ne lăudam cu câteva drumuri asfaltate în 4 ani și o grămadă de proiecte care există doar pe hârtie și să spunem că, GATA, suntem la nivel european, or pentru mine, ca și pentru majoritatea dintre voi, a fi la nivel european înseamnă mult, mult mai mult”, a explicat Alin Nica.

În ultimii ani s-a vorbit mult. Dar s-a realizat destul de puțin. A fost adus argumentul că aleșii locali dacă puneau mâna pe cazmale și lopeți ar fi realizat niște fântâni acolo unde încă nu există apă curentă la robinet. Nici partea de finanțare nu a rămas pe dinafară din discuții.

„Am prevăzut și crearea unui instrument financiar care va reconfigura arhitectura investițională a județului, respectiv Fondul Județean de Investiții Timiș. Acesta va oferi cofinanțare, precum și suport în scrierea, accesarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Aș vrea să subliniez acest aspect, banii vor putea fi dați drept sprijin pentru cei care aplică sau pun în practică proiecte europene. Banii nu vor fi dați pe criterii politice ca în alte guvernări naționale dar și locale. Practic este instrumentul primarilor gospodari care aduc fonduri europene în comunele și orașele lor. De altfel, așa cum am mai spus-o, voi fi președintele tuturor primarilor din Timiș, indiferent de culoarea politică”, a promis solemn candidatul liberal.

Toți primarii liberal în funcție sau candidații pentru acest post au luat loc la microfon rând pe rând și fie au promis ajutor viitorului (posibil ) lider județean sau mai degrabă fiecare s-a lăudat cu ce va face ori a cerut fonduri pentru a realiza alte investiții locale.

Cel mai insolit dintre edili a fost Sorin Munteanu de la Buziaș ce a depistat una din problemele majore. Cele mai multe neajunsuri pornesc de la câinii vagabonzi care vin tocmai din județul Caraș-Severin!

Dar se va găsit cu siguranță ac de cojocul lor dacă și în județul vecin va veni la conducere un lider liberal.

Dar sigur că cele mai multe probleme sunt chestiuni serioase ce vor îndrepta unele disfuncționalități de la nivel de județ cum ar fi: asistența socială pentru cei ce au nevoi mai speciale, sportul care trebuie să castige, din nou, un loc prioritar sau infrastructura rutieră care încă suferă.

LĂSAȚI UN MESAJ