Alfred Simonis: Vom merge la Iohannis cu 233 de semnături pentru propunerea de premier a PSD-Pro-România

102

PSD va merge la consultările de joi cu președintele Klaus Iohannis cu o listă de 233 de semnături pentru propunerea de premier formulată de PSD și Pro România, respectiv Remus Pricopie, a susținut miercuri seară, la Digi 24, deputatul PSD Alfred Simonis. Pentru ca un nou cabinet să treacă de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

„Vom merge la Cotroceni cu 233 de semnături pentru candidatul PSD (…) Până luni vom putea avea chiar 240 de voturi”, a susținut deputatul PSD într-o intervenția la Digi 24.
Rectorul SNSPA Remus Pricopie este propunerea PSD-Pro România pentru funcția de premier, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu, după discuții cu Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu, Călin Popescu Tăriceanu și Teodor Meleșcanu. PSD și Pro România au împreună 231 de parlamentari, număr insuficient pentru a crea majoritatea în Parlament. Ciolacu și Ponta susțin însă că poartă negocieri în continuare și că vor obține numărul necesar pentru majoritate.
Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro că PSD încearcă să coaguleze o majoritate alături de PRO România, ALDE și Forța Națională. Social-democrații ar fi înaintat ca propunere de premier numele lui Remus Pricopie, iar Victor Ponta l-ar fi propus pe Raed Arafat. Călin Popescu Tăriceanu l-a propus pe Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române. Cele trei partide au împreună 240 de parlamentari, mai mult decât jumătate plus unu din numărul mandatelor.

LĂSAȚI UN MESAJ