Alexandru Arșinel a părăsit scena

111

Actorul Alexandru Arșinel, unul din apreciații actori de comedie ai României, a murit astăzi la vârsta de 83 de ani.
„În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducere Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis conducerea Spitalului Universitar de Urgență.
Anterior, informația fusese confirmată de fiul acestuia, Bogdan Arșinel. În ultimul an, Alexandru Arșinel a fost internat la un azil de bătrâni și a ajuns de mai multe ori la spital. La jumătatea lunii septembrie, Arșinel a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență București. „Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat. Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI”, anunța instituția.
Peste 60 de ani pe scenă Cu o activitate de peste șase decenii, Arșinel a avut zeci de roluri în teatru, film și televiziune. A fost Suflețel în „A doua cădere a Constantinopolului” (1994) și Costel în „Sexy Harem Ada-Kaleh” (2001). Cea mai mare parte a carierei și-a petrecut-o însă pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, pe care l-a și condus vreme de 19 ani, până în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ