Aleşii locali vor avea pensii speciale, a decis Senatul. CCR declarase legea neconstituţională

125

Legea referitoare la pensiile aleşilor locali, care a fost declarată neconstituţională de CCR, a fost reexaminată şi adoptată, marţi, de plenul Senatului cu 101 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi şase abţineri, după o dezbatere foarte scurtă.

PNL a anunţat că se opune acestui proiect, deşi de principiu este de acord cu creştea veniturilor aleşilor locali, însă consideră că de acest aspect trebuie să se ocupe următoarele guverne, scrie Mediafax.

„Este clar că primarii lucrează pentru comunităţile pe care le reprezintă şi pentru munca lor încă nu sunt plătiţi la adevarata valoare”, a spus senatorul liberal Octavian Motoc în timpul dezbaterilor.

„Salariul lor e foarte mic în comparaţie cu prestanţa muncii pe care o prestează. Orice guvern care va veni trebuie să aibă prioritate creşterea salariilor primarilor şi aleşilor locali în general. Grupul PNL se opune acordării de pensii speciale oricărei categorii speciale, nu avem nimic cu primarii, însă nu trebuie să existe niciun fel de excepţii”, a mai spus Motoc.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ