Alertă! Mii de deținuți vor fi eliberați condiționat în curând. Câteva sute dintre aceștia vor ajunge pe străzile Timișoarei!

4697

Asta e vestea aşteptată de către mii de deţinuţi şi nu numai. Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a făcut marele anunţ. Omul lui Dacian Cioloş a găsit modalitatea prin care să scape de aglomeraţia din închisori. Mii de deţinuţi ar putea ieşi curând din penitenciare. Demnitarul propune simplificarea modului în care condamnaţii sunt eliberaţi condiţionat, dar ne linişteşte: vor fi lăsaţi să plece numai condamnaţii care au dovedit că s-au îndreptat şi au plătit paguba produsă.

„Vorbim de câteva mii bune de persoane. Da, o să iasă mai mulți oameni, dar nu în orice condiţii. Ca să poți fi eliberat condiţionat trebuie să execuţi o fracţie din pedeapsa – așa se numește – şi să fi avut un comportament care să arate că te-ai îndreptat”, a arătat ministrul justiției, care a insistat că aceasta nu e o formă de amnistie. „Dacă umblăm la eliberarea condiţionată, nu în sensul de a modifica fracția sau filosofia Codului penal, ci de a vedea ce anume, care e blocajul la nivelul instanţelor care amână aceste persoane în mod repetat, de câteva ori, astfel încât instituţia eliberării devine neinteresantă”, a spus Raluca Prună, conform Digi 24.

Această măsură ar urma să fie luată în condițiile în care România a fost condamnată în repetate rânduri la CEDO din cauza supraaglomerației din închisori.

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ