Alertă la o școală din vest, după ce o profesoara a fost diagnosticată cu o boală contagioasă

375

Elevii de la o şcoală generală din Petroşani au fost testaţi medical după ce o profesoară din școala în care învață a fost diagnosticată cu TBC şi internată la spitalul din localitate. Rezultatele analizelor urmează să fie comunicate în următoarele zile.

„Bolnava a fost internată în secţia de pneumoftiziologie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani. Conform metodologiei în vigoare, au fost investigate din punct de vedere medical toate persoanele cu care pacienta a venit în contact direct. În cazul familiei, niciuna dintre cele 12 persoane nu prezintă boala”, a declarat  medicul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău, potrivit Agerpres.

Profesoara, care predă la Școala IG Duca, era bolnavă de câteva săptămâni, însă abia în cursul acestei săptămâni elevii care au intrat în contact cu profesoara au fost vizitați de medic, scrie publicația locală Gazeta de dimineață.

„Toți elevii care au fost în contact cu doamna profesor au fost supuși unui test anti TBC, iar pentru cadrele didactice se impune să se facă radiologie”, explică directorul Școlii IG Duca. O situație similară a avut loc în anul 2016, la o școală din Craiova, unde a fost declanșată o anchetă epidemiologică, după ce o profesoara a fost diagnosticată cu TBC.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ