Alertă în Timișoara: șapte pacienți testați pentru coronavirus

586

Noi cazuri de coronavirus ar putea fi înregistrate în următoarele ore. Nu mai puțin de șapte probe sunt în lucru în laboratorul de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Timișoara.

„Este vorba de un bărbat de 45 de ani, șofer de TIR care a intrat ieri în țară din Lombardia, Italia și cei șase contacți ai pacientei internate ieri”, a precizat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.

Situația în lume

Coreea de Sud a cunoscut o creștere-record într-o singură zi a numărului de cazuri de contaminare cu coronavirus. Vineri a înregistrat 594 de noi îmbolnăviri, ceea ce ridică numărul total al persoanelor testate pozitiv la 2.931. Dintre acestea, 16 au murit până acum. Este, de departe, cea mai gravă situație înregistrată într-o țară, în afară de China, relatează BBC.

Potrivit Digi 24, apar semne îngrijorătoare în Statele Unite, unde au fost depistate cel puțin două cazuri de îmbolnăviri cu origine necunoscută, în California și Oregon. Respectivele persoane nu au călătorit în zone afectate de epidemia de coronavirus și nu au avut contacte cu persoane care să fi fost bolnave. Unul dintre cazuri este o femeie în vârstă cu probleme suplimentare de sănătate. În SUA sunt până acum 59 de cazuri confirmate de coronavirus, iar subiectul începe să fie politizat.

LĂSAȚI UN MESAJ