Alertă de vreme rea în toată țara! Fenomenele care pun stăpânire pe România

453

Meteorologii au emis o informare meteo de vreme rea, valabilă pentru toată țara. Sunt anunțate ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei.

Avertizarea meteo intră în vigoare la ora 22:00, astăzi, și e valabilă până în 11 ianuarie, la ora 12:00. În intervalul menționat vor fi ninsori și se va așterne un strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei.

”Vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova. În Dobrogea, sudul și estul Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului și la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55…65 km/h, pe crestele montane și în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită”, anunță ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ