12.1 C
Timișoara
vineri 1 decembrie 2023

Alertă de incendiu la Spitalul de Copii Louis Țurcanu! Din fericire, nu s-au înregistrat victime

Managerul Spitalului Clinic de urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, doctorul Adam Ovidiu, a informat că n-a fost vorba despre o flacără deschisă și că fumul a pornit de la o instalație de aer comprimat care a pierdut uleiul. ”Am decis să evacuăm cei 24 de pacienți, pentru a evita orice pericol, dar nu a existat o flacără deschisă. Am scos din funcțiune întreaga instalație de aer comprimat. În acest moment toți pacienții, copii, vor putea fi readuși în spital”, a transmis managerul Adam Ovidiu.

„Astăzi, la ora 21:12 am fost anunțați prin apel 112 despre degajări de fum la Spitalul Clinic pentru copii „Louis Țurcanu” Timișoara. Au fost alertate Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara și s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofițer și 45 subofițeri cu șase autospeciale autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru și salvare de la înălțime, două autospeciale de primă intervenție si comandă, două ambulanțe SMURD și trei ambulanțe SAJ. 

La sosirea echipajelor de intervenție la locul evenimentului s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen. Din fericire nu s-au înregistrat victime.  14 adulți (personal medical) și 20 de aparținători împreună cu 24 de copii au fost evacuați,  mutați în clădirea principală a spitalului. S-a acționat pentru ventilarea încăperii”, a transmis și ISU Timișoara.

Degajări puternice de fum miercuri seara la Spitalul Clinic de urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” în Timișoara. Potrivit informațiilor G4Media, fumul provine din secția de chirurgie ortopedie, de la o stație de oxigen.

„Nu sunt înregistrate victime. Pacienții din interiorul secției urmează a fi evacuați”, informează sursele G4Media.

Degajarea de fum s-a răspândit rapid dintr-o sală a compresoarelor, fiind necesară evacuarea pacienților.

Un număr de 24 de copii au fost evacuați. Mulți dintre copii sunt bebeluși. Ei au fost scoși pe brațe și transportați la autospecialele SMURD.

Sursa: https://www.g4media.ro

Alte subiecte :

Transparență decizională. Timișenii, așteptați să depună sugestii și propuneri pentru trei proiecte de hotărâre

Consiliul Județean Timiș a lansat în transparență decizională, conform Legii nr. 52/2003, trei proiecte de hotărâre privind aprobarea Organigramei și a...

Parada Militară de Ziua Națională a României începe la ora 12. Iată programul complet al manifestărilor și traseul stabilit de autorități

Timișorenii sunt așteptați la parada militară organizată de Ziua Națională în zona centrală a orașului. Ceremonialul militar şi religios de 1 Decembrie începe la 8:30...

Citește și :