Alergare pentru sănătatea inimii și ajutor pentru ochi

95

Ziua Mondială a Inimii se sărbătorește, începand din anul 2000, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii, sub patronajul UNESCO și al Organizatiei Mondiale a Sănătații, în fiecare an, în 29 septembrie.

Asociații care activează în domeniul sănătății, instituții guvernamentale și neguvernamentale, organizează, cu acestă ocazie, manifestări care atrag atenția populației asupra importanței prevenirii bolilor cardiace. Aceste boli fac anual, la nivel global, peste 17 milioane de victime.

Ce prevenție mai bună putem oferi inimii noastre, decât mișcare în aer liber, alături de cei dragi nouă?

Și ce exercitiu poate fi mai reconfortant pentru propria inimă, decât să dedici aceasta activitate plăcută și benefică, ajutorării altor persoane ?

Cele opt cluburi LIONS care activează în Timișoara (Lions Diamond Timișoara, Lions Bastion, 4 Family, Lions Timișoara, Lions IRIS, Lions Tymes, Lions Dynamis și cluburile LEO) au reunit două idei ,“sport pentru sănătatea inimii” și “în slujba celorlalți”, într-o singură manifestare : CROSUL LIONS INIMA DE LEU (LIONS HEART CROSS), adresat tuturor iubitorilor de mișcare, indiferent de vârstă.

Acesta se va desfășura în 16 septembrie, de la ora 10.00, pe malurile canalului Bega, pe un traseu cu o lungime de 3,8 km. Startul se va da de la Terasa Flora, cu întoarcere la pasarela de la Parcul Copiilor.

Taxa de participare (sau donația pentru cei care vor să ajute, dar nu pot să alerge) este de 30 lei, iar sumele adunate vor fi direcționate pentru organizarea unor campanii de screening oftalmologic , în cadrul programului național Lions “Cavaleri în lupta împotriva întunericului”, un program adresat copiilor, cu precădere celor din zonele rurale.

Mai multe informații despre acest eveniment, precum și formularul de înscriere, pot fi accesate pe facebook, https://www.facebook.com/events/2649627395176238??ti=ia sau pe pagina organizatorului, Clubul LIONS DIAMOND Timisoara, https://www.facebook.com/Lionsdiamondclubtimisoara/

LĂSAȚI UN MESAJ