27.7 C
Timișoara
vineri 22 septembrie 2023

Alegerile pentru funcția de rector la UMF Timișoara, aproape de final

EducațieAlegerile pentru funcția de rector la UMF Timișoara, aproape de final

Dezbaterea directă dintre cei doi candidați înscriși în competiția pentru alegerea rectorului de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, a fost practic ultimul act înainte de votul de luni.

După cum prognozam la începutul lunii februarie, la UMF „Victor Babeș” Timișoara, competiția pentru postul de rector „se poartă” în doi: profesorul universitar doctor Marius Raica, rectorul în funcție, și unul dintre actualii prorectori, profesorul universitar doctor Simona Drăgan. Aceștia s-au întâlnit în această seară într-o dezbatere publică directă, ca să-i convingă pe colegi să le dea votul.

Dezbaterea, care a durat aproape două oră, a trezit interesul multor cadre didactice care au umplut Aula Magna. Cei doi candidați și-au prezentat programul managerial şi planul operaţional, după un plan care a fost stabilit de comun acord. Întâlnirea a fost moderată de preşedintele Senatului, prof. univ. dr. Octavian Marius Creţu, care a anunţat regulile şi a gestionat timpul de răspuns, fără să adreseze întrebări.

Candidaţii au luat cuvântul în următoarea ordine: prof. univ. dr. Marius Raica, prof. univ. dr. Simona Drăgan. Fiecare candidat a prezentat o sinteză a planului managerial, timp de 20 minute, după care și-au adresat reciproc un număr de trei întrebări, cu timp maxim de răspuns de cinci minute / întrebare. Colegii din sală au avut apoi posibilitatea să pună întrebări celor doi competitori și nu s-au sfiit să se lămurească pe care din candidați să-l voteze.

Votul va avea loc luni, 22 februarie, începând cu ora 8,00. În caz că nu va fi suficient un tur de scrutin, un altul este prevăzut pentru data de 29 februarie, după care, pe 1 martie, se vor afişa rezultatele alegerilor pentru ocuparea funcţiei de rector și se va finaliza raportul privind alegerile pentru noul mandat. Raportul va fi transmits la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiiţifice în vederea confirmării rectorului desemnat în urma alegerilor. Ulterior confirmării rectorului vor fi numiți prorectorii și se va proceda la alegerea decanilor prin concurs și la numirea prodecanilor.

Citește și :