Alegerile dintr-un oraș din vestul țării se repetă. Actualul primar nu mai are voie să candideze

117

Adrian Torma a pierdut procesul care îi dădea şansa să rămână în funcţia de primar, în oraşul Moldova Nouă, după ce a fost contestat în instanţă de contracandidaţi şi nu a fost validat de către Biroul Electoral, conform adevarul.ro.

Mai mult, actualul primar, ales în septembrie cu 48,42% din voturile exprimate, nu mai are voie nici să candideze la următoarele alegeri.

Telenovela politică de la Moldova Nouă a început cu câteva zile înainte de alegerile locale de anul trecut. Biroul Electoral de Circumscripţie Moldova-Nouă a invalidat listele de candidaţi depuse de Alianţa PSD-PRO România şi candidatura lui Adrian Torma, la funcţia de primar, după o sesizare a unui simplu cetăţean, Iuliu Cristian Damian. Motivul era că Adrian Torma a uitat să semneze documentele din dosarul de candidatură.

Torma a contestat decizia şi Biroul Electoral Judeţean i-a dat dreptate şi l-a repus în cursa electorală. Numai că această hotărâre a fost contestată de către PNL la Biroul Electoral Central, care a admis plângerea PNL şi a decis anularea alegerilor şi interzicerea candidaturi lui Adrian Torma, la funcţia de primar.  Tot BEC a stabilit ca alegerile să fie reluate în data de 11 octombrie.

Decizia BEC a fost suspendată după ce Torma şi Alianţa PSD-PRO România au contestat-o în instanţă.   Opozanţii lui Torma şi BEC au făcut apel şi miercuri, 13 ianuarie, a avut loc judecarea cauzei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astăzi a fost făcută publică sentinţa care este nefavorbilă actualului primar, prin urmare rămâne valabilă decizia BEC de repetarea a alegerilor la Moldova Nouă, fără candidatura lui Adrian Torma care nu a fost validată în termenul legal.

Pentru Moldova Nouă urmează noi alegeri locale, care vor avea loc la o dată pe care o stabileşte BIroul Electoral Central.

LĂSAȚI UN MESAJ