Alegeri parlamentare 2016. Românii îşi aleg noii parlamentari. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a venit la vot împreună cu Alina Gorghiu

523

Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi astăzi la vot. Urnele au fost deschise la ora 07.00 şi se vor închide la ora 21.00, când sunt anunţate primele exit poll-uri.

Primii care au votat încă de aseară au fost românii din Nouă Zeelandă. În România, secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00, iar până la ora 21 sunt aşteptaţi la urne aproape 19 milioane de alegători.

La ora 9, prezenţa la vot, la nivel naţional a fost de 2,55%.

Preşedintele Klaus Iohannis a votat, la ora 9,07, la Liceul Jean Monnet. „Am votat pentru o Românie prosperă şi puternică”, a spus preşedintele.

În Timiş, prezenţa la urne, în acest moment, este de 3%.

pnl-3

Primarul Robu a votat azi dimineața la ora nouă şi jumătate. Edilul a venit însoțit de soția si fiica sa. Alături de el a fost întreaga echipă PNL. Alina Gorghiu, Marilen Pirtea dar si senatorul Ben Oni Ardelean. Alina Gorghiu a așteptat afară şi a venit să-l încurajeze pe Nicolae Robu. Amândoi speră ca oamenii să iasă la vot într-un număr cât mai mare şi să nu mai fie un absenteism considerabil.

pnl-7

În secția de vot, Robu s-a asigurat că sistemul de votare funcționează în situații optime. Soția şi fiica sa au fost primele care au intrat în secția de vot, apoi primarul. Familia edilului a venit cu zâmbetul pe buze si plină de optimism.

psd-1

PSD Timiş a dat primele declaraţii la Liceul J.L. Calderon, unde întreaga echipă de conducere l-a însoţit pe Eugen Dogaru, singurul care a votat în această secţie. Acesta a fost însoţit de Sorin Grindeanu, Alfred Simonis, Bianca Gavriliţă şi a votat la ora 10. Au dat declaraţii foarte scurte, şi-au exprimat dorinţa de a avea un Parlament nou, mai dinamic, care să aducă un suflu proaspăt în politica românească, iar cei care vor fi, indiferent de coloratura politică, să se apuce de treabă cât mai curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.