Alegeri locale parţiale în mai multe localități din vestul țării

55

Locuitorii din 36 de oraşe şi comune din 23 de judeţe sunt aşteptaţi la vot, duminică, în cadrul alegerilor locale parţiale. Printre acestea și câteva localități din vestul țării. De pildă, în Hunedoara, în trei comune se aleg primari noi după ce foștii edili au decedat la finele lui 2020.

În judeţul Hunedoara se  vor alege, în cadrul scrutinului de duminică, primarii în comunele Burjuc, Romos şi Sarmizegetusa. În toate cele trei localităţii edilii au decedat după 27 septembrie 2020. La Romos, fostul edil Mircea Pătrânjan, a murit în luna februarie a acestui an, la 72 de ani, după ce a condus administraţia locală din 1996. Primarul comunei Burjuc, Gabriel Bartha, a murit în ianuarie după ce a fost diagnosticat infectat cu COVID-19. Tot din cauza virusului SARS-CoV-2 a decedat, în noiembrie 2020, şi Adrian Mihai Claudiu Cordoş, primarul comunei Sarmizegetusa.
În comuna Voiteg din judeţul Timiş sunt organizate alegeri parţiale în urma decesului fostului primar Tudor Marinescu, care a fost infectat cu SARS-CoV-2 în noiembrie anul trecut.
În comuna arădeană Zăbrani, primarul Marian Toader a fost condamnat la închisoare cu executare. La momentul candidaturii din septembrie 2020, el avea deja o condamnare, însă sentinţa nu era definitivă. În luna ianuarie a acestui an, Marian Toader a primit o sentinţă de 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare într-un dosar instrumentat de DNA, privind obţinerea pe nedrept de fonduri europene, infracţiunile de care a fost găsit vinovat fiind constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi spălare de bani.
În oraşul Bocşa din judeţul Caraş Severin vor fi alegeri pentru primar după ce fostul primar, Emanuel Dănilă, a demisionat în luna martie, invocând probleme personale, iar apoi s-ar fi sinucis, fiind găsit în luna aprilie a acestui an, de către soţia sa, împuşcat în cap cu o armă de vânătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ