Alegeri cu scântei la PNL Caraș-Severin. Deputatul Valeria Schelean a părăsit sala

844

Senatorul Ion Marcel Vela a fost reales sâmbătă preşedinte al PNL Caraș-Severin, după ce mulți îl vedeau drept câștigător pe actualul primar al Reșiței și președinte al liberalilor reșițeni, Ioan Popa. Numai că Popa nu a mai candidat, ne gândim că în urma unor discuții de alcov, pentru că el declarase că îl va ”înfrunta” pe Vela în această competiție internă.

”Toate priorităţile sunt legate de alegeri, pentru că în alegeri se regăseşte cea mai bună măsură a potenţialului pe care îl are această filială, a declarat Marcel Vela, cu ocazia alegerilor de la Casa de Cultură din Reșița. Ne propunem, evident, pentru anul 2019 şi 2020 să venim cu candidaţi serioşi, competenţi, să avem succes în faţa alegătorilor, pentru a realiza ceea ce nu am reuşit în 2016.”

Potrivit liderului PNL, şi Consiliul Judeţean şi oricare primărie din Caraş-Severin, indiferent de culoarea politică, au toată susţinerea parlamentarilor liberali, pentru că în fiecare localitate toţi cetăţenii trebuie respectaţi.

”Eu, ca senator liberal, mă voi preocupa ca toţi primarii să aibă reprezentare, să aibă o voce în Bucureşti, la orice instituţie şi la orice minister, şi le voi susţine toate proiectele. Dincolo de susţinerea administrativă din partea parlamentarilor liberali, prin deschiderea de cabinete parlamentare la Reşiţa, Caransebeş şi Moldova Nouă, vreau să stau de vorbă cu cetăţenii şi să le preiau propunerile, ideile, gândurile, care se pot metamorfoza, la un moment dat, în proiecte de legi”, susţine Marcel Vela.

Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Caraş-Severin, la care au participat aproape 600 de liberali, a continuat procedurile de alegere, pe buletine de vot, ale candidaţilor. Primarul municipiului şi preşedintele organizaţiei municipale Reşiţa, Ioan Popa, precum şi medicul chirurg Jaro Marşalic sunt cei doi prim-vicepreşedinţi ai partidului pentru următorii patru ani.

Şedinţa desfăşurată sâmbătă la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa a debutat, însă, cu un incident, după ce primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, i-a reproşat deputatului PNL de Caraş-Severin, Valeria Schelean-Şomfelean, faptul că în lupta pentru alegerile locale, cu PSD, dar şi în celelalte luni care au urmat, în oraşul pe care îl păstoreşte, doar Marcel Vela l-a ajutat. În replică, Valeria Schelean a părăsit sala, spunând că: „nu candidez la conducerea partidului pentru că, potrivit statutului, sunt membru de drept, în calitate de parlamentar. Vreau să rămân alături de echipa PNL, vreau să rămân alături de toţi cei care m-au ales, dar vreau să vă spun că nu-mi face absolut deloc cinste să fiu în conducerea partidului alături de oameni care m-au jignit! […] Cu voia dumneavoastră, am să mă retrag de la acest eveniment, pentru că vreau să vă las să ieşiţi întăriţi împreună după acest moment.”

LĂSAȚI UN MESAJ