Alegeri cu îmbrânceli la PNL Timișoara/ 17 candidaţi, înscrişi pentru funcţia de preşedinte / Candidatura unuia dintre principalii adversari a fost invalidată UPDATE: Au intervenit forțele de ordine. Reacția lui Orban | VIDEO

105

UPDATE:
După ce o parte dintre membrii de partid au fost îndepărtați, a continuat ședința, sub supravegherea unei firme de pază, dar și a polițiștilor și jandarmilor.

Până în jurul orei 15, a durat procesul de votare, acțiune dezorganizată, o coadă imensă de oameni care se îmbrânceau și vociferau fiind formată în fața urnelor. La această oră, au rămas foarte puține persoane, iar într-o sală alăturată se numără voturile. (T. Bălan)

Orban despre scandalul de la Timișoara: „Încălcările grosolane ale democrației”

Scandalul repetat de la alegerile pentru șefia PNL Timișoara nu rămâne fără urmări. Președintele liberalilor, încă în funcție, Ludovic Orban a intervenit, sâmbătă, și spune că are tot dreptul să anuleze scrutinul din orașul de pe Bega.

Mai mult, liderul PNL acuză tabăra Nica, și în consecință și pe cea a candidatului Tabără, de „încălcările grosolane ale democrației interne”.

„Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere.

Le-am transmis înainte de conferința pentru alegerea conducerii organizației o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Național Liberal. Totodată, le-am comunicat situația oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 și i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri.
În calitate de președinte al Partidului Național Liberal, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara, desfășurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere ale PNL”, a transmis public Ludovic Orban.

Liberalii timișoreni sunt încă în sala de ședințe și urmează să numere voturile, deși certurile nu încetează. (P. Stănescu)

Știrea inițială:

Mai multe persoane au fost oprite, sâmbătă dimineața, să intre la alegerile organizate dey PNL Timișoara pentru a vota pe motiv că nu figurează pe liste, însă acestea susțin contrariul, transmit televiziunile de știri. A fost nevoie de intervenția jandarmeriei pentru a opri intrarea în sediu a unor liberali, care au acuzat forțele de orodine de agresiune.

Şaptesprezece persoane, membri ai PNL, s-au înscris în cursa pentru preşedinţia PNL Timişoara, la alegerile de sâmbătă. Lista nu este publică, însă, printre cei care îşi anunţaseră candidatura se numărau şi cei doi rivali de la alegerile din 3 iulie, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără. Vineri seară, însă, candidatura lui Ambruş a fost invalidată de Comisia de Arbitraj a partidului, transmite News.ro

PNL Timiş nu a prezentat lista celor 18 – iniţial – candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.

Alegerile vor avea loc sâmbătă, de la ora 10.00.

În cursă urmau să intre, potrivit propriilor anunţuri, cei doi rivali de la alegerile din 3 iulie, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără. Vineri seară, candidatura lui Ambruş a fost invalidată de Comisia de arbitraj a partidului. Ambruş a afirmat că decizia este una abuzivă şi a adăugat că îl va susţine, pentru preşedinţia organizaţiei, pe deputatul Claudiu Chira.

Un scandal a izbucnit la conferinţa de alegeri a PNL Timişoara din 3 iunie, după ce cele două tabere ale candidaţilor pentru funcţia de preşedinte, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără, nu s-au înţeles în privinţa delegaţilor.

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a cerut suspendarea conferinţei de alegeri şi a părăsit sala alături de candidatul Cosmin Tabără şi cei care îl susţineau pe acesta.

Rămaşi în sala de conferinţe, susţinătorii lui Ambruş au format o nouă comisie de organizare a alegerilor şi au continuat şedinţa alegându-l pe acesta în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.

Alin Nica a declarat că va face plângeri penale, deoarece au dispărut ştampila partidului şi ştampila cu semnătura sa şi a ameninţat cu excluderi din partid. De asemenea, a anunţat că va contesta alegerea lui Ambrus în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara, la Comisia de Arbitraj a PNL.

La nivelul organizaţiei PNL Timişoara a fost numit un Birou Politic Interimar care avea sarcina de a reface baza de date cu membrii. În urma refacerii bazei de date, aproximativ 300 de persoane au fost scoase de pe convocator, a anunţat Raul Ambruş.

Ulterior, BPL interimar al PNL Timişoara a decis, cu majoritate de voturi, sancţionarea prin suspendarea calităţii de membru al PNL pentru o perioadă de 6 luni pentru 18 membrii care au acţionat în repetate rânduri împotriva Statutului PNL şi a deciziei de amânare a alegerilor organizaţiei municipale din 3 iulie 2021.

Membrii propuşi pentru a fi suspendaţi sunt: Adrian Aldea, Adrian-Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariş, Cristian Miclăuş, Mirel Pop, Vasile Ruşeţ, Alin Sîrbu, Andrei Săvulescu.

De asemenea, BPL interimar a votat, în unanimitate, propunerea suspendării calităţii de membru pentru Raul Ambruş.

Alegerile pentru conducerea PNL Timiş sunt stabilite pentru data de 7 august 2021.
Sursa: G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ