ALDE pornește la treabă

188

A fost o destul de lungă perioadă de inactivitate a partidelor la nivel județean. După alegerile de acum o lună, multe din ele au luat o pauză. Fie de odihnă sau de inventariere a succeselor fie de lingerea rănilor din orgoliul găurit.

Printre primele formațiuni ce trec la o activitate normală se numără ALDE. Doi lideri locali au ieșit azi în fața presei pentru a puncta câteva dintre realizările lor și câteva dintre planuri de viitor.

alde marian cucsa(28)Proaspătul parlamentar Marian Cucșa le-a mulțumit colegilor ce s-au mobilizat exemplar și au reușit să aducă organizația din Timiș pe unul din primele zece locuri din țară. Este și meritul alegătorilor ce au înțeles exact mesajul partidului lor. Urmează o muncă de rutină ce va consta în consolidarea fiecarei organizații. În acest an și cât mai curând posibil, vor urma alegerile la nivelul fiecărei structuri astfel ca peste tot să existe conduceri validate de votul membrilor organizațiilor.

La nivel de Parlament, ALDE a votat până acum, așa cum a promis, legea eliminării celor 102 taxe și de asemenea legea ce va anula impozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.
Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, a adus în discuție o problemă tehnică legată de noua taxa impusă de fostul Guvern pentru gunoiul menajer. Aceasta era în discuție din anul 2013 și trebuie să intre în aplicare chiar de la data de 1 a acestei luni. Este vorba despre o sumă de 80 de lei pe tona de deșeuri depozitate la gropile de gunoi. Iar până în anul 2020 va crește gradual până la suma de 180 de lei. În principiu nu este un lucru rău. Această taxă ar trebui să dea un mai puternic imbold pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

alde traian stancu(26)

CJT se preocupă de achiziția unor compostoare de deșeuri vegetale ce ar reduce volumul gunoiului adunat de la sate. Un alt necaz legat de gunoi este așa numitul TMB ce reprezinta partea umedă a deșeurilor. Acestea pot fi folosite la fabricile de ciment ce le ard pe lângă combustibili obișnuiți. Dar de pildă anul trecut, s-a reușit arderea doar a circa 15 000 tone. Cantitate absolut insuficientă față de totalul de 200 000 tone adunate la Ghizela.

În plan politico-administrativ se așteaptă alegerile de sâmbătă din Consiliul Județean unde PSD și ALDE au o singură propunere pentru candidatul de președinte. Având o majoritate clară nu se așteaptă surprize neplăcute la scrutinul de mâine.

LĂSAȚI UN MESAJ