Albanezi prinși la Moravița

60

Doi albanezi au fost prinși la granița cu Serbia, frontiera Moravița, în timp ce încercau să intre ilegal în România.

”Joi, la amiază, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița, judeţul Timiş, au depistat în apropierea localității de frontieră Gaiu Mic, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau, pe jos, dinspre granița cu Serbia spre interiorul ţării.

Imediat, colegii noștri au declanşat o acţiune specifică, persoanele în cauză fiind preluate şi conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări”, au transmis polițiștii.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 46 de ani, respectiv 57 de ani şi au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

Cele două persoane au fost preluate de autoritățile de frontieră din statul vecin pentru continuarea cercetărilor, totodată fiind instituită măsura interzicerii intrării în țara noastră pe o perioadă de cinci ani. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ