Albanezi prinși la frontierele din Banat. Voiau să ajungă ilegal în țară

489

Mai mulți cetățeni din Albania au fost prinși la frontierele din vestul țării în timp ce încercau să le treacă pe jos și să intre ilegal în țara noastră. Trei albanezi au fost depistați la Oravița, iar unul la Moravița.

”În 24 februarie, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița – I.T.P.F. Timişoara care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat au depistat, la aproximativ 500 m de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări”, a transmis Poliția de Frontieră Timișoara.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt trei tineri din Albania, cu vârste cuprinse între 24 și 31 de ani. Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen şi doreau să ajungă în țări din vestul Europei.

Un alt albanez a fost prins la Moravița, tot duminică. Acesta era la doar 50 de metri de granița România și venea tot din Serbia. Încerca și el să ajungă în Spațiul Schengen, deși nu avea actele necesare. Toți albanezii au ajuns înapoiîn Serbia, în baza acordului de readmisie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ