ALARMANT! Un județ din Banat riscă să rămână în următorii 5 ani fără medici de familie!

510

Mai marele medicilor de familie din Caraș-Severin trage un mare semnal de alarmă. Mai precis, medicul Daniel Popovici, președintele Societăţii de Medicina Familiei Caraş-Severin, susține că medicii de familie au venituri mult prea mici şi sunt nevoiţi să facă o a doua specializare, după ce au constatat ca salariul de rezident e mai mare.

Casa Națională de Asigurări de Ssănătate ar trebui să majoreze veniturile medicilor de familie pentru că, în prezent veniturile acestora sunt mult prea mici faţă de necesar şi nu sunt deloc atractive. Spre exemplu, unii dintre medicii de familie fac o a doua specialitate, întrucât au constatat că salariul de rezident este mai mare decât veniturile unui medic de familie”, a declarat pentru Radio Reșița, Daniel Popovici.

Statisticile arată că 26% dintre localităţile din ţară nu au în prezent medic de familie. În judeţul Caraş-Severin de pildă, 9 localităţi nu au în prezent medici de familie.

165 de medici de familie sunt activi în Caraș-Severin. Aproximativ 80 dintre ei se vor pensiona în urmatorii cinci ani. Numai în Reşiţa sunt 10 posturi libere şi în ultimii ani a fost depusa o singură cerere.

LĂSAȚI UN MESAJ