Alaiul etniilor la Muzeul Satului Bănăţean! Minunatele costume populare au fost admirate de timișoreni Foto

178

Muzeul Satului Bănăţean a prins viaţă, duminică după amiază! Zece etnii şi-au etalat costumele populare într-o paradă ce a adunat sute de persoane. Nu au lipsit bucatele tradionale şi muzica fiecărie etnii.

Au participat reprezentaţii sârbilor, maghiarilor, germanilor, evereilor, ucraineenilor, bulgarilor şi, naşul din acest an a fost etnia aromână. Aromânii au pornit parada şi nu s-au putut abţine să nu vorbească despre susccesul Simonei Halep, una dintre mândriile etniei lor. „Etnia aromână este în ceruri de când Simona Halep este regina tenisului mondial”, au spus aromânii.

La Muzeul Satului Bănăţean s-au strâns zeci de oameni să urmărească parada, mulţi dintre ei fiind turişti. Festivalul Etniilor a ajuns la cea de-a 18-a ediţie şi este un simbol pentru multiculturalitatea din Banat.

„Acest festival, ajuns la ediţia 18-a, a devenit o tradiţie în peisajul cultural al Timişoarei şi al Banatului, are o importanţă deosebită pentru participanţii care s-au mobilizat cu entuziasm şi bucurie la ediţia la care naşul este etnia aromână. În general, avem o medie de participanţi de 600 – 800 de persoane. Anul acesta, vremea ţine cu noi şi suntem 1.000 de persoane”, au declarat organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ