Ajutor nesperat pentru o familie din Caraș Severin! Își crește singur cei 8 copii

233

Familia Morariu din Șoșdea, comuna Măureni, este una monoparentală. Tatăl își crește singur copiii – 7 băieți și o fată. Până acum iernile în casa familiei au fost crunte: neizolată, casa nu ținea căldura, astfel că, tot sezonul rece, părintele era obligat să stea mai mult treaz nopțile, ca să pună lemne pe foc.

O familie cu 8 copii dintr-un sat din Caraș Severin nu va mai îngheța de frig la iarnă, după ce o întreagă comunitate s-a mobilizat ca să îi izoleze casa.

În sprijinul lui au revenit tinerii care fac parte din Asociația Acasă în Banat. ”Dorin este un om foarte muncitor și își iubește foarte mult copiii, însă nu reușea să facă singur izolarea casei, de aceea am decis să îi dăm o mână de ajutor. Într-un timp scurt, datorită unei mobilizări fantastice, s-au strâns materialele de construcție necesare pentru izolarea casei, pentru renovarea băii, dar și obiecte: o centrală termică, o mașină de spălat vase și alte lucruri necesare în casă.”, a spus președintele asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

Sâmbătă, 30 iunie, la Șoșdea, a fost mobilizare generală. Voluntarii au venit să îi dea o mână de ajutor lui Dorin și familiei lui să își izoleze casa. Peste 30 de persoane, oameni veniți din Timișoara, din satele din jurul Măureniului, dar și localnici din Șoșdea, au reușit ca într-o singură zi să izoleze casa și să pregătească baia pentru a pune gresie și faianță, urmând ca în zilele următoare să fie continuate lucrările.

Casa Morariu din Șoșdea este a cincea casă renovată de Asociația Acasă în Banat, cu sprijinul voluntarilor.

sursa text si foto: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ