Ajutor de minimis pentru spitalele orășenești din Timiș

91

Situația dramatică în care se află unele spitale orășenești din județul Timiș i-a pus pe gânduri pe cei de la conducerea Consiliului Județean Timiș. Pentru reabilitări și modernizări este nevoie însă de bani. Cum bugetul județului nu poate acoperi toate cheltuielile, autoritățile s-au gândit să ofere bani unităților sanitare prin concurs de proiecte.

”Plenul CJ Timiș a aprobat o Schemă de minimis pentru alocarea de fonduri spitalelor publice locale pentru dotarea cu aparatură medicală. Banii pe care îi punem la dispoziție se ridică la circa 3 milioane de lei pentru o perioadă de 3 ani. Fondurile pot fi accesate de către unitățile sanitare din Sânnicolau Mare, Făget, Jimbolia, Deta și Lugoj. De aceea este extrem de important ca în perioada următoare să primim proiecte care nu pot însă depăși valoarea totală de 200.000 de euro”, au transmis autoritățile județene.

Dacă proiectele sunt declarate câștigătoare, atunci banii de la CJT vor putea fi folosiți atât pentru renovări, cât și pentru dotarea cu aparatură medicală.

”Cred că prin această măsură în câțiva ani vom rezolva multe dintre problemele spitalelor locale pentru a asigura cetățenilor o gamă variată de servicii medicale la standarde moderne”, a subliniat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ