Ajutor de aproape 2.000 de euro, lunar, pentru românii din Italia. Care sunt condițiile

1170

Un ajutor de până la 1.872 euro pe lună ar putea fi acordat de guvernul italian, din acest an, şi rezidenţilor care stau de peste zece ani în Italia.

„Reddito di cittadinanza“ sau venitul din cetăţenie este o promisiune a liderului Mişcării Cinci Stele (M5S), vicepremier şi ministru al Dezvoltării Economice, Luigi di Maio, iar sprijinul economic, un tip de venit minim garantat, urmează să fie acordat în urma adoptării unui decret care va fi publicat, spune publicaţia românilor din Italia, Rotalianul, citând ziarul italian Il Messaggero, la mijlocul lunii ianuarie 2019.

„Străinii nu vor fi cu toţii excluşi, deoarece scopul este de a-l acorda italienilor, dar şi cetăţenilor rezidenţi pe termen lung, care aduc o mare contribuţie ţării noastre“, a declarat Di Maio.

Poşta italiană ar urma să emită carduri de creditare beneficiarilor, conform regulilor care urmează să fie elaborate, iar cardurile să ajungă la solicitanţi în cursul lunii aprilie, astfel încât luna mai să fie prima în care banii efectiv vor intra în posesia celor care se încadrează în criterii.

Citește articolul integral pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ