2.2 C
Timișoara
vineri 19 aprilie 2024

AJOFM și CCIAT ajută angajatorii din județ să se conformeze noilor legi în domeniu-video

Piața muncii de la noi este în veșnică schimbare. Legislația cer reglementează relațiile de muncă dintre angajator și a angajat se schimbă de la un ministru la altul ce înceracă să facă ordine în acest domeniu.

Tocmai pentru a veni în întâmpinarea mediului economic ce trebuie să fie la curent cu modificările din domeniu, Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș a organizat de-a lungul timpului sesiuni de întâlniri ce voiau să fie adevărate cursuri despre legile din diversele domenii ale vieții economice.
CCIAT continuă programul de informare a firmelor privind modificările legislative. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a Județului Timiș organizează în data de 23 februarie 2018, cu începere de la ora 10 00 , în Sala Nera (et.I) a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr. 22, seminarul cu tema:
AJOFM Timiş în sprijinul angajatorilor din judeţ
Evenimentul își propune să informeze agenţii economici din Judeţul Timiş cu privire la noile reglementări legislative în vigoare, să stimuleze companiile în aplicarea legislației și să îmbunătățească dialogul între autoritățile statului și reprezentanții mediului de afaceri.

Principalele teme de discuţie pe care le propune Simona Potîng, director executiv al AJOFM Timiș sunt despre:
-Structura șomajului în județul Timiș – facilități acordate angajatorilor prin aplicarea prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completarile ulterioare;
-Servicii EURES în sprijinul angajatorilor;
Iar în încheiere se va face o previziune despre premisele pentru anul 2018.
Chiar dacă aparent județul nostru stă foarte bine, cu un șomaj extrem de mic, situîndu-se pe locul al doilea în țară cu circa 1 la sută din forțele de muncă aflat în afara sistemului de muncă, asta nu este chiar foarte bine. Greutatea firmelor de a găsi personal calificat suficient pentru noile locuri de muncă este dificilă. Actualmente sunt cam 1500 de locuri neocupate în județ.
Statul a încercat câteva ajutoare adresate celor ce caută de muncă. Acestea se referă la cei ce doresc să migreze din alte județe. Se asigură subvenții (prime de mobilitate) pentru cine vine să lucreze de la o distanță mai mare. Se mai asigură și așa numitele prime de activare pentru cei ce nu au fost până acum în munca oficială reglementată.
Pentru a ușura accesul la muncă a celor doritor se acceptă și trimiterea actelor prin forma poștei electronice pentru urgentare birocrației, ce de altfel nici nu este prea complicată.
Dar despre multe alte subiecte se va discuta la fața locului în seminarul dedicat de vineri.
Termen de înregistrare a participării: 21 februarie 2018.
Participarea firmelor este gratuită.
Informații suplimentare și înscrieri la tel. 0372 185 240, 0372 185 285 sau e-mail:
amilin@cciat.ro. Persoană de contact: Alina Milin, consultant cameral DREE.

Alte subiecte :

Noua arenă a Timișoarei, care va costa aproape 170 de milioane de euro, intră în linie dreaptă

Timișoara se pregătește să beneficieze de un stadion modern. Noua arena ar urma să primească ultima aprobare necesară în zilele viitoare. Legendara arenă „Dan Păltinișanu”...

Cristian Moș, fondator al USR Timiș, vrea să-i ,,tragă preșul” de sub scaunul de primar lui Fritz! FOTO-VIDEO

De astăzi, lista candidaților care doresc să ocupe funcția de primar al Timișoarei s-a mai lungit cu o poziție. Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș,...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :