Agentul care s-a împuşcat în post, la Penitenciarul Arad, surprins de camerele de supraveghere înainte de tragedie

243

Agentul care s-a împuşcat în post, la Penitenciarul Arad, a fost surprins de camerele de supraveghere înainte de tragedie. Bărbatul a fost găsit fără viaţă în post, duminică de dimineaţă.

Un agent angajat al Penitenciarului de Maximimă Siguranţă Arad s-a sinucis cu arma din dotare duminică de dimineață, în jurul orei 4. Laurenţiu Lucian Belean, în vârstă de 46 de ani, era angajat al Penitenciarului din 1999, era divorrát ;i tat[l al unei adolescente de 18 ani.

La ora 03:00, agentul a fost surpins ultima dată de camerele de supraveghere din curtea Penitenciarului. Pe imagini se vede cum se plimbă prin curte, se uita in jur. Rudele lui au declarat anchetatorilor că nu era depresiv şi nici nu lua vreun fel de pastile.

„A fost deschis un dosar pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii. Poliţistul a folosit pistolul din dotare, model Carpaţi de calibru 7,65 mm.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, procurorul Dan Ursu.

Agentul a fost găsit împuşcat în Penitenciarul Arad, în noaptea de sâmbătă spre duminică, când era de serviciu. Corpul neînsufleţit a fost găsit de către colegi în jurul orei 04,00, în Postul Control 2 al unităţii.

„Personalul penitenciarului a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad, în vederea efectuării cercetărilor specifice la faţa locului.”, precizează un comunicat de presă remis, duminică, de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Conform sursei citate, „poliţiştii de penitenciare sunt evaluaţi psihologic periodic, precum şi ori de câte ori este necesar, ultima evaluare psihologică fiind efectuată, în cazul de faţă, la data de 06.11.2018.”

Poliţistul decedat era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999, iar colegii spun că şi-a îndeplinit „cu responsabilitate şi profesionalism atribuţiile de serviciu”.
Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ