Age of Empires, unul dintre cele mai populare jocuri, renaște după 20 de ani – VIDEO

139

În cadrul celui mai important târg de gaming anual, E3, Microsoft a anunțat o versiune refăcută a unuia dintre cele mai îndrăgite jocuri de strategie, Age of Empires.

Alături de noua consolă Xbox One X, Microsoft anunțat și o serie întreagă de jocuri noi, în principal pentru consolă, dar și pentru PC. Un titlu aparte din multitudinea de jocuri este Age of Empires: Definitive Edition.

Acesta va fi un remake al jocului original, lansat în urmă cu 20 de ani, care va aduce grafica la o rezoluție 4K. Însă, Age of Empires: Definitive Edition nu este doar un simplu upgrade vizual, ci va veni cu mai multe îmbunătățiri ale originalului.

Au fost refăcute coloana sonoră, narativele și efectele audio. Gameplay-ul original a fost îmbunătățit, a fost creat un nou sistem de realizări și s-a făcut integrarea cu Xbox Live pentru multiplayer.

Altfel, toate aspectele care au făcut din Age of Empires unul dintre cele mai îndrăgite jocuri din toate timpurile vor fi prezente. Fanii vor putea alege între cele 16 civilizații prezente în Rise of Rome, primul addon al jocului lansat în 1997.

Cei care doresc să încerce noul Age of Empires: Definitive Edition înainte de lansare, se pot înscrie în programul de testare de pe site-ul oficial al jocului.

Nici Microsoft și nici developer-ul Forgotten Empires nu au anunțat data de lansare și prețul. Aceștia s-au limitat în a spune că jocul ca fi disponibil doar prin Windows Store, magazinul de aplicații și jocuri din Windows 10.

LĂSAȚI UN MESAJ